Rész. Egész. Alkatrész.Rész. Egész. Alkatrész.
Just. High. Parts.Just. High. Parts.
Oldaltérkép English
Webáruház

Regisztráció
Kapcsolódó webáruházak permetezes.hu
Hírek - HOGYAN VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐ PROFILS... Hírek - HOGYAN VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐ PROFILS...

HOGYAN VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐ PROFILSÍN-VEZETÉST? II.

2014 november 17.
Önnek is az a legfontosabb, hogy termelő és anyagmozgató berendezések megbízhatóan, hosszú ideig és költséghatékonyan működjenek?

Kedves Partnerünk!

Mivel minden felhasználási terület más, a megfelelő profilsín-vezetés kiválasztása elengedhetetlen feltétele annak, hogy gépeink az elvárásoknak megfelelően működjenek. Az első fontos kérdés a profilsín-vezetések kiválasztásánál az, hogy milyen alkalmazási területen lesznek használva.

Előző hírünkben a HG, EG és RG típusú profilsín-vezetések alkalmazási területeiről, az alábbiakban a WE széles kivitelű széria, az MG miniatűr széria és QE szériák tulajdonságairól olvashat.


Széles profilsín-vezetések

A WE széria legfontosabb tulajdonsága, hogy a növelt sínszélesség miatt jóval nagyobb nyomatéki terhelést tud elviselni és nagyobb merevséggel bír, mint hasonló magasságú HG vagy EG szériás társai. Az egyedi profilsín szélesség miatt, ahol egyébként párban beépített sínrendszerre lenne szükség, a WE széria segítségével elegendő egy is, csökkentve ezzel a rendszer szélességét. Használatával csökkenthetők a beépítési hibák, mivel szerelésnél nem kell a két sín párhuzamosságára figyelni. A WE széria jelenleg 27-es és 35-ös méretben kapható, magas vagy karimás kivitelben egyaránt. Főként szállítóberendezéseknél, félvezető-ipari berendezéseknél, egytengelyű robotoknál és olyan helyeken alkalmazzák, ahol korlátozottak a beépítési lehetőségek.


Miniatűr széria

Kínálatunkban a standard profilsín méreteken kívül a miniatűr profilsín-széria is megtalálható. Az MG széria különlegessége, hogy a standard típusú kocsiknál az oldalanként két golyósort itt egy helyettesíti. A miniatűr széria négy méretben, 7, 9, 12 és 15 mm kapható. Méretei miatt gyakran használják nyomtatott áramkörök szerelésénél, gyógyszeriparban, mérőműszereknél, olyan helyeken, ahol miniatűr megvezetésre van szükség. Csendes és sima futása miatt előszeretettel használják kamerák lineáris mozgatására is. Az MG széria nemcsak mérete miatt különleges, hanem mert a sínek és kocsik is rozsdamentes acélból készültek, ezért még az extrém környezeti hatásoknak kitéve is ellenáll a korróziónak. Méretét nem szabad alábecsülni, hiszen a legkisebb méretű lineáris MG széria típus teljes magassága (sín+kocsi) csupán 8 mm, de 100 N dinamikus terhelést is elbír.


Halkabb lineáris-vezetés

A SynchMotion technológiával ellátott QH és QE szériák a HG és EG sorozatokon alapulnak. Ez az innovatív technológia a gördülő elemek között elhelyezkedő kapcsolt gyűrűs távtartókat jelenti, amelyek megakadályozzák a golyók egymás közti súrlódását. A QH és QE szériák a standard sorozatok minden előnyével rendelkeznek, ezen felül a távtartóknak köszönhetően futásuk csendesebb, egyenletesebb, pontosabb, kenésük optimálisabb. Méretüket tekintve kompatibilisek a standard HG és EG szériájú kocsikkal (15, 20, 25, 30 és 35 mm), így azok a profilsínen bármikor cserélhetők. A QE és QH profilsín-vezetések különösen jól használhatók olyan alkalmazásokhoz, ahol fontos az alacsony zajszint (pl.: vizsgálóasztalok, betegágyak, mérő- és vizsgálóeszközök.)


A lineáris profilsín-vezetésekkel kapcsolatban bővebb információkért lépjen be webáruházunkba, vagy keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken:

Cím:Telefon:E-mail:
1119 Budapest, Fehérvári út 44.+36 1 203 5000

2213 Monorierdő, Barátság u. 16.+36 29 419 690

5000 Szolnok, Tószegi út 47.+36 56 340 615

4030 Debrecen, Rigó u. 56.+36 52 471 813


Kapcsolódó szolgáltatások:
Lineáris profilsínek méretre vágása>>>

Letölthető fileok:

2018 július 04.
OSZTOTT, ÁLLÓ CSAPÁGYHÁZAK
önbeálló csapágyakhoz
RSS