Rész. Egész. Alkatrész.Rész. Egész. Alkatrész.
Just. High. Parts.Just. High. Parts.
Oldaltérkép English
Webáruház

Regisztráció
Kapcsolódó webáruházak permetezes.hu
Hírek - HOGYAN VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐ PROFIL... Hírek - HOGYAN VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐ PROFIL...

HOGYAN VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐ PROFILSÍN-VEZETÉST?

2012 október 29.
I. RÉSZ

Cégünk számos alkalmazási területre kínál profilsín-vezetéseket, amelyek rendkívül precíz lineáris mozgatást garantálnak, valamint függőleges és vízszintes terheléseket is felfognak. Minden termelő és anyagmozgató berendezéssel szemben alapvető elvárás a hosszú üzemidő, a megbízható működés és a költséghatékonyság.

Mivel minden felhasználási terület más, a megfelelő profilsín-vezetés kiválasztása elengedhetetlen feltétele annak, hogy gépeink az elvárásoknak megfelelően működjenek. Az első fontos kérdés a profilsín-vezetések kiválasztásánál az, hogy milyen alkalmazási területen lesznek használva.


A HG széria az általános gépipari és szerszámgépipari (köszörű-, maró- és fúrógépek, esztergák, megmunkáló központok) alkalmazásoknak felel meg. A HG széria 8 méretben, 15-65 mm sínszélességben kapható. Természetesen van olyan eset, ahol a beépítési magasság kisebb, abban az esetben a HGL alacsony és keskeny kocsik használata javasolt.
Az EG széria az automatizálási technikában (nagy sebességű szállítóeszközök, automata és félvezető berendezések, famegmunkáló eszközök, precíziós mérőgépek) történő használatra alkalmas. Ez a típus 15, 20, 25, 30 és 35 mm-es méretekben kapható

Az RG széria abban különbözik a HG és EG típusoktól, hogy a golyók helyett görgők segítségével jön létre a lineáris megvezetés, ezáltal extra nagy teherbírást és merevséget igénylő feladatok ellátására képes (például: présgépekben). A széria kiválasztása után meg kell határozni a dinamikus terhelés függvényében szükséges méretet, valamint a golyós kocsik darabszámát. Ha a profilsín-vezetés golyósorsóval együtt kerül felhasználásra, akkor célszerű a golyósorsó átmérőjéhez közel eső méretű profilsínt választani.Ha például van egy 25 mm-es átmérőjű golyósorsónk, akkor érdemes például: HG25-ös méretű vezetést választanunk 


A lineáris profilsín-vezetésekkel kapcsolatban bővebb információkért lépjen be webáruházunkba, vagy keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken: 
Cím:Telefon:E-mail:
1119 Budapest, Fehérvári út 44.+36 1 203 5000

2213 Monorierdő, Barátság u. 16.+36 29 419 690

5000 Szolnok, Tószegi út 47.+36 56 340 615

4030 Debrecen, Rigó u. 56.+36 52 471 813


2018 július 04.
OSZTOTT, ÁLLÓ CSAPÁGYHÁZAK
önbeálló csapágyakhoz
RSS