Rész. Egész. Alkatrész.Rész. Egész. Alkatrész.
Just. High. Parts.Just. High. Parts.
Oldaltérkép English
Webáruház

Regisztráció
Kapcsolódó webáruházak permetezes.hu
Hírek - NTN-SNR FEJLESZTÉS A SZERSZÁMGÉPIPARBAN! Hírek - NTN-SNR FEJLESZTÉS A SZERSZÁMGÉPIPARBAN!

NTN-SNR FEJLESZTÉS A SZERSZÁMGÉPIPARBAN!

2009 június 09.


A szerszámgépek világában a csapágy specifikációk jelentősége megnőtt. A megrendelők követelményei maximalizálódtak. A nagyobb sebesség, a növelt hatásfok, optimalizált felület-minőség fontos szempontokká váltak.

Az NTN és SNR gyártók olyan csapágysorozatokat fejlesztettek ki, amelyek igyekeznek megfelelni ezen igényeknek.


NTN ”ULTAGE”:

Standard sorozat (79U, 70U)

  • A poliamid kosár gondoskodik a nagyobb merevségről és megbízhatóságról, emellett jobb golyóvezetést és zajcsökkentést is megvalósít. A hatékonyabb kenés csökkenti a súrlódást és az üzemi hőmérsékletet is.


Nagy sebességnél alkalmazható sorozat: (HSE, HSF és HSR):

  • Kerámia golyók: Az acél golyókat kerámia golyókra cserélik. Ezeket a csapágyakat optimalizált merevség és nagy sebesség mellett is mérsékelt hőmérsékleti értékek jellemzik.Ű
  • Speciális acél: A HSE és HSF sorozatok gazdaságos alternatívát jelentenek, és kisebb, de több speciális acélból készült golyót alkalmaznak. Ezek a golyók kopásállóbbak, alacsonyabb üzemi hőmérsékleten futnak, maximális sebesség mellett.
  • Új kosár szerkezetek: A HSE, HSF és HSR forgácsolt bakelit kosárral rendelkezik vagy PEEK (poli-éter-keton) kosárral.


SNR ”MACHLINE”:

High Precision – Standard:

Az SNR 71900 V és 7000 V sorozatú csapágyak kiválóan alkalmasak olyan helyeken, ahol fontos a sebesség, merevség, kapacitás és precizitás. A 7200 G1 műanyag kosaras sorozat speciális tervezésű, melynek lényege, hogy megbirkózzon hatalmas, túlnyomóan tengely irányú erőkkel.


  • ML – Nagy sebességnél alkalmazható:

Ezt a családot arra fejlesztették ki, hogy nagysebességű alkalmazásoknak is megfeleljenek. Eredmény: 30%-kal magasabb sebesség érhető el a speciálisan tervezett geometriának, kisebb átmérőjű és több golyónak és a külső gyűrűn történő optimalizált vezetésnek köszönhetően.


  • CH – hibrid, kerámia golyók:

Minden sorozatban és minden méretben megtalálható a hibrid változat szilikon nitrid golyókkal és acél gyűrűkkel. Ezeknél a csapágyaknál alacsonyabb hőmérséklet és magasabb határfordulatszám, enyhébb kenési követelmény figyelhető meg a hagyományos acél kivitelű csapágyakhoz képest, nagyobb merevség és hosszabb üzemidő mellett.


  • MLE – Nagy sebességnél alkalmazott tömített csapágy:

Olyan helyeken alkalmazzák, ahol az olaj-kenés nem szükséges. Nitril elemek találhatók a külső gyűrűre rögzítve, melyek nem érnek hozzá a belső gyűrűhöz. Ezáltal ugyanaz az állandóan fenntartható maximális sebesség valósítható meg, mint a nyílt kivitelű zsírkenésű csapágyak esetében.


Az NTN és SNR gyártmányú precíziós csapágyakról bővebb információt kérjen az alábbi elérhetőségeken:

Cím:E-mail:Telefon:
1119 Budapest, Fehérvári út 44. +36 1  203 5000
2213 Monorierdő, Barátság u. 16. +36 29 419 690
5000 Szolnok, Mátyás k. u. 2. +36 56 340 615
4030 Debrecen, Galamb u. 19. +36 52 471 813


2018 július 04.
OSZTOTT, ÁLLÓ CSAPÁGYHÁZAK
önbeálló csapágyakhoz
RSS