Rész. Egész. Alkatrész.Rész. Egész. Alkatrész.
Just. High. Parts.Just. High. Parts.
Oldaltérkép English
Webáruház

Regisztráció
Kapcsolódó webáruházak permetezes.hu
Hírek - SNR FEJLESZTÉS A HIBRID HAJTÁSÚ AUTÓKNÁL! Hírek - SNR FEJLESZTÉS A HIBRID HAJTÁSÚ AUTÓKNÁL!

SNR FEJLESZTÉS A HIBRID HAJTÁSÚ AUTÓKNÁL!

2009 május 27.


Az egyre szigorúbb környezetvédelmi előírások kielégítése érdekében, a világ autógyártói a jövő tiszta üzemű gépkocsik kifejlesztésére koncentrálnak. Ennek következményeként hozták létre a úgynevezett hibrid hajtású autókat.

A hibrid technológia két motor kombinált üzemén alapul: az egyik a normál olaj-termék üzemű ICE, a másik pedig egy villanymotor. E két motor együttes működése 12%-kal kisebb fogyasztást eredményezhet.


Hibrid hajtás típusai:
  • Az úgynevezett Mikro-hybridnek van egy Stop&Go üzemmódja, amely a motort leállítja, amint a kocsi megáll (ezzel 8-13%-kal kevesebb a CO2 kibocsátást jelent), viszont nincs benne villanymotor! Pl.: Toyota Yaris
  • Mild hybrid elektromotorja akkor egészíti ki a benzines erőforrást, amikor szükséges. (Pl.: Forma 1-ben a Kers).
  • A Full hybrid, a benzinmotor mellett, olyan erős villanymotorral van felszerelve, mely egyedül is képes a kocsi hajtására kisebb sebességnél, néhány kilométeren át, ennek előnye főként a városi dugóban hasznos, ugyanis (45%-kal kisebb CO2 kibocsátást eredményez).
  • A Hybrid plug-in hajtástípust jelenleg a Chevrolet Volt és a Toyota Prius autókon tesztelik. Ennél a hibrid hajtásnál egy elektromotor működik, amelyet egy nagy kapacitású akkumulátor üzemeltet. Az akkumulátor feltöltése egy elektromos csatlakozón keresztül történik.

A legnagyobb kihívás annak a csatolásnak a létrehozása, mely az elektromotor és a klasszikus hajtáslánc közötti kapcsolatot biztosítja.

A legfontosabb szerkezeti egység, - amely kifejlesztésén az SNR már régóta dolgozik -, amely alkalmazkodik a gyorsan változó sebességi, gyorsulási és hőmérsékleti hatásokra.


2018 július 04.
OSZTOTT, ÁLLÓ CSAPÁGYHÁZAK
önbeálló csapágyakhoz
RSS